Gå til indhold

Jordemoderkonsultationer under din graviditet

Graviditeten er en sund og naturlig del af livet. Vi ønsker, at I kommer styrket gennem forløbet, som er en helt særlig tid i livet. For at støtte dig bedst muligt gennem graviditeten, tilbyder vi at følge dig gennem graviditeten i vores jordemoderkonsultationer.

Du kan gå til jordemoder flere forskellige steder i regionen, når du er planlagt til at føde på Slagelse Sygehus. Læs mere nedenfor.

Graviditetsundersøgelser hos jordemoder​​

Når du finder ud af, at du er gravid, skal du kontakte din egen læge for at komme til første graviditetsundersøgelse. Når du har været hos din læge, sendes din henvisning til os, og du får herefter automatisk tilsendt tid til den første ​undersøgelse hos en jordemoder.​ Denne tid modtager du i din e-Boks.

Konsultationerne med jordemoderen er med til at bidrage til, at både du og dit barn kommer godt igennem graviditeten. Du er meget velkommen til at tage din partner med, og hvis du ikke har en partner, kan du tage en anden person med du er tryg ved.

  • Ved konsultationen mærker jordemoderen dig på maven for at vurdere, om barnet vokser som det skal.
  • Jordemoder måler også dit blodtryk og taler med dig om dine eventuelle graviditetsgener.
  • Du har mulighed for at tale om det, der er vigtigt for dig ift. Jeres nye livssituation og få råd til lindring af evt. graviditetsgener
  • Jordemoderen kan bidrage med støtte, sparring og vejledning ift den fysiske, psykiske og sociale situation feks. kost, motion, alkohol. levevis, økonomi og netværk.

Vores jordemoderkonsultationer har åbent for konsultationer mellem kl. 08:00 og kl. 15:00 i hverdagene. Vores telefoner til sekretærerne er åbne mellem kl. 09:00 og kl. 12:00 - se mere under de enkelte konsultationer i menuen nedenfor.

Vi tilbyder, hvor det er muligt, både telefonkonsultation og videokonsultation (via din smartphone og "MinSP som er en app du skal downloade). Tal med din jordemoder, hvis du ønsker dette til en samtale, hvor det ikke kræver, at du møder fysisk frem.

Om jordemoderkonsultation

Konsultationssteder

Vores jordemoderkonsultationer findes i Slagelse, Næstved, Faxe, Sorø og Korsør. Vi vil bestræbe os på at give dig jordemoderkonsultation så tæt på din bopælsadresse som muligt, medmindre du ønsker noget andet.

Nedenfor finder du adresser på vores jordemoderkonsultationssteder samt kontaktoplysninger til vores sekretær. Du er altid velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål. Jordemoderkonsultationerne har åbent for konsultationer mellem kl. 08:00 og kl. 15:00 i hverdagene.

Vi tilbyder, hvor det er muligt, både telefonkonsultation og videokonsultation (via din smartphone). Tal med din jordemoder, hvis du ønsker dette.

Adresser og kontaktinformationer

Par holder hinanden i hånden mens de går gennem en indgang på Slagelse Sygehus

Udvidet tilbud

Vi har også specialkonsultationer, hvor vi tilbyder jordemoderkonsultation for sårbare gravide, tvillingegravide, gravide med graviditetsbetinget diabetes og gravide med fødselsangst.

Vi varetager også regionens Familieambulatorium på Slagelse Sygehus som følger gravide, der selv eller hvis partner, tager vanedannende medicin (fx smertemedicin), eller som har eller har haft et forbrug af rusmidler.

Læs mere om Familieambulatoriet

Læs mere om Kendt Jordemoderordning