Gå til indhold

Neurologisk og Geriatrisk forskning

Om forskning i afdelingen med oplysninger om hvad der forskes i, forskningsansvarlige og eventuelle forskningsprojekter.

Hvad der forskes i

Forskning på det neurologiske og geriatriske område sker under Center for Neurologisk Forskning (CNF) på Slagelse Sygehus. Centret har fokus på klinisk forskning med udforskning af sygdomsmekanismer.

Der er etableret to tværfaglige samarbejdsprojekter med fokus på immunologisk aldring hos patienter med multipel sklerose og multisygdom. Målet for disse projekter er, at kronisk syge patienter får en bedre behandling med forebyggelse af psykosociale og økonomiske konsekvenser og bedre patientforløb. Desuden har centret fokus på translationel forskning indenfor inflammatorisk demyeliniserende sygdomme i centralnervesystemet (CNS) i samarbejde med Neurobiologi, Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet. Dette samarbejde fremmer forståelsen af sygdomsmekanismer, hvilket på sigt kan føre til tidligere og mere præcis diagnosticering og behandling af patienter.
Endelig fremmer centret forskning i andre neurologiske sygdomme som Alzheimers sygdom og neurovaskulære sygdomme.

I Center for Neurologisk Forskning (CNF) ønsker man at inddrage patienter og deres pårørende med det formål, at skabe de bedst tænkelige forskningsresultater.

Forskningsansvarlig

Nasrin Asgari
Overlæge, Professor
Telefon: 3070 0612
Email: nasg@regionsjaelland.dk

Kontakt

Hvis man ønsker at høre mere om forskningsarbejdet i afdelingen, eller muligheden for at indgå i et forskningssamarbejde, så er man mere end velkommen til at kontakte afdelingens forskningsansvarlige.

Hvis forskningsarbejdet indgår i ét eller flere forskningsprojekter, så kan der eventuelt læses mere om det herunder.

Projekter og enheder