Gå til indhold

Blodprøvetagningen i Stege genåbner 6. marts

Den 6. marts 2024 åbner blodprøvetagningen i Sundhedscenteret i Stege igen efter en periode, hvor der har været midlertidigt lukket.

Siden den midlertidige lukning har Klinisk Biokemisk Afdeling på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, der har det overordnede ansvar for blodprøvetagningen i blandt andet Stege, i samspil med Region Sjælland arbejdet på hurtigst muligt at kunne genåbne.

- På grund af færre ressourcer og mangel på personale måtte vi i en periode omfordele de ressourcer, vi havde, så vi var sikre på, at de akut syge patienter kunne få taget blodprøver. Nu er vi lykkedes med at prioritere sådan, at vi igen også kan tilgodese området omkring Stege, fortæller Henrik Stig Jørgensen, der er vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Blodprøvetagningen i Sundhedscenteret i Stege kommer fra den 6. marts derfor igen til at have åbent en dag om ugen fra klokken 8:00 til 14:00.

Genåbningen i Stege er lykkedes ved at flytte en medarbejder fra Nakskov en dag om ugen til Stege.

- Der er i øjeblikket ingen ventetid på blodprøver i Nakskov. De praktiserende læger i området tager flere blodprøver end tidligere, og det betyder, at vi skal tage færre blodprøver. Derfor giver det god mening at flytte én medarbejder fra Nakskov til Stege en dag om ugen, siger Henrik Stig Jørgensen.

Klinisk Biokemisk Afdeling foretager hele tiden en løbende vurdering af, hvor ressourcerne er bedst brugt, så borgerne får de mest optimale tilbud og oplever en stabil drift.