Ortopædkirurgisk sengeafsnit
Afdelingen modtager akutte patienter, primært traumepatienter (skader og sygdomme i bevægeapparatet), håndpatienter og patienter til behandling af infektioner, sår og amputationer.
Ortopædkirurgisk afdeling har 20 sengepladser.
Besøgstider og stuegang
Der er fri besøgstid. Vi beder dog besøgende at der skal være ro efter kl. 21.00. Vi henstiller endvidere til, at der om formiddagen tages hensyn til personlig pleje og personlig stuegang, samt ro på afdelingen omkring spisetider.
Du må gerne bruge mobiltelefon på afdelingen. Vi henstiller til, at du tager hensyn til de andre patienter, og at den er slukket under stuegang.
Udskrivelse
Det er vigtigt, at du er tryg, når du skal hjem. Stil spørgsmål, hvis du er i tvivl. Overvej om der er en pårørende, der skal deltage ved udskrivelsen – enten fysisk eller virtuelt.
Det kan være en god idé at skrive ned, så du husker at få svar på alle dine spørgsmål.
Du skal blandt andet have svar på følgende spørgsmål:
- Hvilken medicin skal jeg tage?
- Er der noget, jeg være særligt opmærksom på?
- Har I givet hjemmeplejen besked om, at jeg kommer hjem?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os det første døgn efter du er kommet hjem. Derefter skal du ringe til din egen læge.
Du er altid velkommen til at kontakte personalet, hvis du har spørgsmål eller ting du vil gøre opmærksom på.
Oversygeplejerske
Katrine Schade Mortensen
ksca@regionsjaelland.dk
Tlf. 29 25 84 64
Julie Hansen
Randi Jensen-Erck
Shaimaa Hussein
Samarbejde med pårørende
Gennem nationale undersøgelser og lokale udviklingsprojekter, herunder feedbackmøder med patienter og pårørende samt patientsikkerhedsarbejde, er vi blevet opmærksomme på, at vi med fordel kan arbejde henimod en højere grad af inddragelse af de pårørende på ortopædkirurgisk afdeling.
Det har medført at vi har sat ”Pårørendesamarbejde på dagsorden i ortopædkirurgisk afdeling”, hvor vi ved hjælp af en mere struktureret arbejdsgang, vil give mulighed for pårørendeinddragelse i de enkelte patientforløb.
En pårørende er en, som patienten har en nær relation til, det kan eksempelvis være et familiemedlem, en partner eller en nær ven.
På ortopædkirurgisk afdeling vægter vi et godt samarbejde med patientens pårørende, da pårørende spiller en vigtig rolle i sundhedsvæsenet som ledsagere, støtte og ressourcepersoner for patienterne.
Pårørende kan hjælpe patienten både praktisk og følelsesmæssigt, og kan bidrage til et bedre behandlingsforløb – dels fordi pårørende kan hjælpe med at huske information og diskutere beslutninger med patient, sygeplejerske, terapeut og læge, og dels fordi pårørende kan hjælpe i forlængelse af indlæggelsen og dermed til, at sikre det bedst mulige patientforløb.
Vi inviterer derfor gerne pårørende ind, i det omfang patienten og den pårørende ønsker det. De pårørende har en særlig rolle, da de kan støtte og hjælpe, og har samtidig en viden og erfaring med patientens sygdomsforløb, der er værdifuld for patienten og behandlingsforløbet.
Vi ønsker et samarbejde, der er præget af gensidig respekt og tillid, og med patientens behov i centrum. Vi respekterer samtidig, at inddragelsen af de pårørende skal ske i et omfang der tager hensyn til patientens ønsker, men også de pårørende og deres ressourcer.
Vi starter med at invitere pårørende med til stuegang/planmøder.
Ofte er der mange informationer til patienten, som med fordel kunne deles med de pårørende. Og samtidig sidder de pårørende ofte inde med en stor viden om patienten (hjemlige forhold, netværk, etc.), som er vigtig viden i forhold til planlæggelse af det gode patientforløb/den gode udskrivelse. Pårørende har altid været velkommen – det nye er, vi vil strukturere det i højere grad, så det bliver mere tydeligt og gennemskueligt for de pårørende, ”hvornår og hvordan – hvad kan forventes”.
Hvis dine pårørende ikke har mulighed for at deltage fysisk til stuegang og planmøder, tilbyder vi virtuel deltagelse via en videoforbindelse. Det eneste dine pårørende skal bruge er en elektronisk enhed med kamera (computer, tablet eller smartphone). Spørg plejepersonalet for nærmere information.
De pårørende har mulighed for at give input til optimering af pårørende inddragelse i afdelingen. Det foregår via postkort, hvor de pårørende kan tilkendegive gode ideer og ønsker til optimering af pårørende inddragelse, eller muligheden for at blive ringet op af en sygeplejerske med henblik på uddybning eller præcisering.
Besøg på sygehuset: Vigtig information
Du kan gøre en forskel
Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk i forbindelse med pleje, men også ved at lytte og stille spørgsmål.
- Tag med på sygehuset.
- Hjælp med det praktiske.
- Lyt efter og husk, hvad personalet fortæller.
- Stil spørgsmål til undersøgelser og behandling. Skriv gerne spørgsmålene ned hjemmefra.
Kontaktpårørende
Det er en stor hjælp, hvis I som pårørende aftaler, hvem der skal være den kontaktperson, vi informerer. Kontaktpersonen er også den, der kan ringe til os, og derefter give information videre til resten af familien.
Husk som gæst på sygehuset
- Vask og sprit dine hænder.
- Vis hensyn i hviletiden, og når personalet skal tale med eller behandle andre patienter.
- Sæt din telefon på lydløs.
- Benyt høretelefoner, hvis du hører musik eller ser film på din tablet eller computer.
Hygiejne
Rene hænder redder liv - bakterier og virus spreder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.
Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies
Blomster
På grund af hygiejne må du ikke medbringe planter med jord på. Afskårne blomster er ok.
Kontakt
Adresse
Slagelse Sygehus
Ortopædkirurgisk sengeafsnit
Ingemannsvej 50, 2. sal
4200 Slagelse
Se kort
Find vej på Slagelse SygehusRing til os
Opdateret onsdag den 26. jun. 2024