Til forældre, der har mistet
I Region Sjælland tilbyder vi sorggrupper til forældre, der har mistet et barn i graviditetens 2. og 3. trimester, under fødslen eller kort tid efter.
Om at miste
At miste et barn er noget af det sværeste man kan komme ud for.
Region Sjælland tilbyder sorggrupper til forældre i den situation.
Hovedformålet med sorggruppen er, at I får mulighed for at fortælle jeres barns historie og dele erfaringer og tanker om livet efter at have mistet et barn.
I gruppen tager vi forskellige emner op, der kan være svære at rumme, f.eks.:
- Jeres og barnets historie
- Begravelse/bisættelse/afskedsceremoni
- Omgivelsernes reaktioner
- Parforholdet
- Dagligdagen/genoptagelse af arbejde, studie m.m.
- Fremtiden
- Evt. en ny graviditet
En sorggruppe består typisk af 6-10 forældre og varetages af to faste jordemødre, som deltager hver gang. For at skabe fortrolighed er sorggruppen en lukket gruppe.
Sorggruppen oprettes fast fire gange årligt med opstart omkring februar, maj, august og november. Du/I modtager automatisk invitationen ca. en måned før opstart.
Hvert forløb består af fem mødegange af to timers varighed. Møderne foregår på Slagelse Sygehus på en fast ugedag fra kl 16.00-18.00.
I tilfælde af for få tilmeldinger kan vi blive nødt til at udskyde gruppen. Vi beklager, hvis du/I skulle opleve dette. Det er dog vores erfaring, at man kan have god gavn af gruppen uanset hvor lang tid, der er gået.
Hvis du/I ikke føler Jer klar til at deltage i sorggruppen, når invitationen modtages, kan vi kontaktes på mail og du/I kan blive inviteret til den efterfølgende gruppe. Hvis kun den ene forældre i et par ønsker at deltage, er dette også en mulighed.
Kontakt
Ved ikke-akutte spørgsmål i forbindelse med jeres tab eller behov for at tale med en jordemoder kan man sende en mail med sit telefonnummer til: sla-obs-sorggruppe@regionsjaelland.dk.
Vi kontakter Jer herefter. Man er også velkommen til at skrive, selvom man ikke ønsker at deltage i sorggruppen.
Flere muligheder for at tale med nogen
Psykolog
Din/jeres praktiserende læge kan henvise til en psykolog. Du/I har ret til 10 samtaler med nedsat egenbetaling, flere kan bevilges ved behov.
Man skal selv kontakte en psykolog efter at have modtaget henvisningen. Vær opmærksom på, at der kan være lang ventetid på psykologhjælp.
Mange forsikringsselskaber tilbyder gratis krisepsykolog som en del af indboforsikringen. Nogle arbejdsgivere har også et tilbud om krisepsykolog til deres ansatte, når de mister.
Forældre & Sorg
Forældres & Sorg tilbyder gratis terapeutiske samtaleforløb med psykoterapeuter, der har speciale i og erfaring med forældre, der mister (uanset tabstidspunkt og omstændigheder). For medlemmer af foreningen er der desuden mulighed for sorggrupper, seminarer og diverse arrangementer af social eller terapeutisk karakter.
Fødeafsnittet kan hjælpe med at sende en henvisning, foreningen vil herefter kontakte dig/jer med henblik på at afklare situation og behov.
Man kan også selv tage kontakt til foreningen:
Telefon: 39612451 (hverdage 9.00-14.00)
Mail: kontakt@foraeldreogsorg.dk
Hjemmeside: foraeldreogsorg.dk
Kontakt
Opdateret fredag den 22. mar. 2024