Gå til indhold

Hjertesygdomme

Se kontaktoplysninger
Undersøgelse og behandling af hjertesygdomme hos børn og unge under 18 år.

​Ved første besøg

Ved første besøg mødes I med en børnelæge med speciale i børnehjertesygdomme samt en sygeplejerske, hvor vi har en samtale om de symptomer/årsager som ligger til grund for besøget. Undersøgelsen foregår på vores Neonatalafdeling på Børne- og Ungeafdelingen. Se kontaktoplysninger.

Herefter udføres en hjerteskanning (EKKO), som er vigtig for at afklare mistanken om medfødte hjertefejl, eller påvirkning af hjertet på grund af andre grundsygdomme.​

Der vil eventuelt blive taget et hjertekardiogram (EKG), som er vigtigt i forhold til vurdering af rytmeforstyrrelser. Der kan også forekomme blodtryksmåling samt højde- og vægtmåling.

EKKO og EKG foretages, mens barnet ligger på en briks med bar overkrop. Vi kan tilbyde et lille klæde til at dække sig med.

For mindre børn er det en god ide at medbringe sut, sutteflaske, nusseklud, bamse eller andre ting, der giver tryghed. Film på Ipad eller mobil må gerne medbringes. Små børn kan evt. ligge på forældrenes mave under undersøgelsen. 

Hvis der er behov for blodtryksmåling, højde og vægt, gøres det efter EKKO og EKG.

Selve undersøgelsen tager mellem 10-20 min.

Det videre fo​rløb

Inden besøget afsluttes, får barnet/den unge og forældre en grundig forklaring på evt. fund, og om der er behov for yderligere undersøgelser, eller kontrol i Børnehjerteambulatoriet.​

Adresse

Slagelse Sygehus

Børne- og Ungeambulatoriet - Hjertesygdomme

Fælledvej 13, stuen

4200 Slagelse

Se kort

Find vej på Slagelse Sygehus

Ring til os

Mandag - fredag kl. 08.00-15.00

Tlf. 58 55 34 21

Tlf. 58 55 34 21