Gå til indhold

CAT – Child to Adult Transitions


Projektet handler om unge patienters overgang fra børneafdelinger til voksenafdelinger. Her får de færre konsultationer og mindre støtte. Den bratte overgang kan resultere i afbrydelse af behandlingen eller alvorlige komplikationer. CAT vil medvirke til at etablere bedre transitionsprocesser imellem afdelingerne.
Hver femte ung i programregionen lider af alvorlig eller kronisk sygdom. De unge patienter er afhængige af støtte fra deres forældre og sundhedsvæsenet. Når de fylder 18 år er de dog på egen hånd, fordi de automatisk overgår fra børne/unge afdelingen til voksenafdelingen, med færre konsultationer og mindre støtte. En brat overgang kan resultere i afbrydelse af behandlingen eller alvorlige komplikationer – i værste fald tidlig død. Afbrudt sundhedsbehandling er også et socioøkonomisk problem. Derfor er det afgørende at overgangen fra barn til voksen i sundhedsvæsenet får mere opmærksomhed.
CAT (Child to Adult Transitions) er et tværregionalt projekt som vil forbedre overgangen fra barn- til voksenbehandling og minimere risikoen for at patienterne ”tabes” i overgangsperioden. CAT udvikler og implementerer transitionsprogrammer på tværs af grænser baseret på forskning om unge patienters behov og erfaringer. Programmerne forbereder patienterne på deres transitionsproces via transitionsteams, workshops og digitale løsninger. CAT bygger på tværnationalt samarbejde, erfaringsudveksling og kapacitetsopbygning imellem hospitalerne. Dermed yder Danmark og Tyskland i fællesskab en stærk indsats for understøttelsen af unge patienter.

 

Kontakt

Adresse

Slagelse Sygehus

Børne- og Ungeambulatoriet

Fælledvej 2C

4200 Slagelse

Se kort

Find vej på Slagelse Sygehus

Ring til os

Mandag - fredag kl. 08.00-12.00.
Mandag - fredag kl. 12.00-15.00 (akutnummer oplyses på telefonsvarer)